Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Här är årets tv-bönder. Övre raden från vänster: Leonora Vilhelmsson, Andreas Sandin, Henrik Henriksson, Linda Lindorff, programledare, Magnus Svensson, Erik Nilsson. Undre raden från vänster: Per Solberg, Susanna Karlsson, Marie Johnsson, Simon Ohlsson.

Sorg och passion i "Bonde söker fru"

"Bonde söker fru" är inte bara soliga hagar, vackra gårdar och pirrig romantik. I år tvingas en av tv-bönderna uppleva hur det är att få sitt hjärta krossat.

"Passionerad, turbulent och sorglig, med många olika vändningar." Så beskriver Linda Lindorff, mångårig programledare för TV4:s "Bonde söker fru", årets säsong av dejtingsåpan.

- Vi har väldigt olika personligheter i programmet i år, och det märks extra mycket hur mycket de tar detta på allvar. Det är som att allt vibrerar, säger hon.

Hjärtat krossat

När det gäller en av lantbrukarna ställs det allvaret särskilt på sin spets. Deltagaren får sitt hjärta krossat, helt utan förvarning.

- Det blir en situation som man nästan hade velat ha ogjord. Men personen ångrar inte sin medverkan eftersom hen ändå fick uppleva stor förälskelse och känna vad man trodde var ömsesidig kärlek, säger Linda Lindorff.

Situationen blir så ledsam att Lindorff funderat på om hon eller någon annan i produktionen hade kunnat förhindra den.

- Vi är ju många som jobbar med det här, och ingen förutsåg vad som var på gång. Hade vi kunnat mildra omständigheterna? Det händer ju att kärlek tar slut, men man kan göra slut på olika vis och man ska inte vara elak, säger hon.

Tittarna får dock vänta ett tag för att få se vad som hände. Säsongspremiären handlar i vanlig ordning om brevleverans, snabbdejting och om vilka av de åtta bönderna som är med i huvudprogrammet och vilka som väljs ut till webbversionen "Bonde söker fru – kärlek åt alla".

Prata känslor

Simon Ohlsson, 26-årig mjölkbonde från Öland, blev anmäld till programmet av två vänner. Det resulterade i en sommar där han lärt sig mycket om sig själv.

- Att prata om känslor, hela den biten, det gör man ju inte såhär i vanliga fall. När jag fick känslosamma frågor första gångerna kände jag bara "Jahapp, hur ska det här gå!?". Men till slut släpper det och man känner sig mer bekväm. Men just den känslosamma biten har varit svårast, vid sidan om de här valen man tvingas göra, säger han.

Att det är svårt att "välja bort" de man dejtar vittnar Leonora Vilhelmsson om. Den 41-åriga skogsbonden från Blekinge gör comeback i programmet efter att ha lämnat efter bara ett avsnitt i fjol, då hon fann kärleken i en av sina brevskrivare innan programstarten. Den kärleken tog slut, och i höst gör hon ett nytt försök.

- Det har varit en fantastisk sommar, men otroligt tufft känslomässigt. Man vill inte såra någon och man vill behandla människor med respekt.

"Bonde söker fru" och "Bonde söker fru – kärlek åt alla" har premiär den 26 september i TV4 och på TV4 Play.