Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Soran Ismail förutspår tredje världskrig

Komikern Soran Ismail har en dyster syn på framtiden i en ny intervju med tidningen Café. Jag kommer inte kunna leva kvar i Sverige, jag kommer fängslas, säger han.

Komikern Soran Ismail har gjort sig känd för sitt starka engagemang mot främlingsfrihet och rasism, men också för sitt passionerade fotbollsintresse. Nyligen syntes han också i SVT:s Absolut svensk.

I en lång intervju i aprilnumret av tidningen Café pratar Soran Ismail till punkt om hur fotbollen, humorn och hans lilla dotter är ljuspunkter i en i övrigt snårig och minst sagt dyster tillvaro.

- Det vi ser i Europa nu är avvecklingen av demokratin. Allt antidemokratiskt fungerar precis som rasism: ett virus som hela tiden ändrar form. Vi måste hela tiden förnya vår medicin. Det har vi misslyckats med och nu är vi infekterade, säger Soran Ismail.

Han fortsätter att peka på hur rasismen blivit accepterad och hur man matas med bilden av att det "går dåligt för Sverige, fast det egentligen går jättebra".

- Tänk när ekonomin försämras på riktigt. Jag är helt säker på att jag kommer att behöva fly igen inom 25 år. Jag ser det här som tredje världskriget och det började med elfte september. Det krigas på ett annat sätt nu, det behöver inte bli förintelseläger och atombomber, men jag kommer inte kunna leva kvar i Sverige, säger Soran Ismail till tidningen Café.

I intervjun pratar han också om sin syn på relationer och berättar att han går i terapi för att reda ut varför det tog slut med kvinnan han var ihop med redan innan den gemensamma dottern föddes.

Soran Ismail avslöjar också att han är deprimerad i perioder men att han varken vill "bagatellisera eller dramatisera det."

- Det är en sjukdom som kan hända vem som helst och det är okej. Det går hand i hand med utmattningssyndrom. De sista månaderna har jag fått en massa böter för jag glömt var jag ställt bilen, säger Soran Ismail som inte tidigare pratat om sina depressioner.

- Det låter som att man gråter ut och beklagar sig. Samtidigt kan man inte kontrollera allt. Jag behöver lära mig att saker får vara jobbiga.

Cafés aprilnummer med hela Soran Ismail-intervjun finns i butik nu.