Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anna Månson, Julia Ekedahl, Isabelle Fällgren och Emma Fällgren åkte direkt från skolavslutningen till Summerburst.

Sommarlovsfest på Summerburst

Summerburst har dragit i gång. Under helgen kommer alla från Justin Bieber till Axwell & Ingrosso att spela på dansmusikfestivalen på Gärdet i Stockholm.

Förra helgen arrangerades Summerburst i Göteborg och nu är det Stockholms tur. Det är sjunde året i rad som dansmusikfestivalen intar huvudstaden – de första åren anordnades den dock på Stockholms stadion.

I år handlar det dock inte bara om dansmusik. Summerburst har utökat sitt utbud med ett par tunga popbokningar – Zara Larsson uppträdde i Göteborg och i Stockholm väntar en konsert med Justin Bieber.

"Annan känsla"

Just Justin Bieber är också en av anledningarna till att Isabelle Fällgren, Anna Månson, Julia Ekedahl och Emma Fällgren rest från Uppsala för att besöka festivalen.

De nämner den kanadensiske popstjärnan, som uppträder under lördagen, och den svenska duon Axwell & Ingrosso, som avslutar fredagskvällen, som höjdpunkter i artistprogrammet.

- Men vi gillar flera av artisterna. Vi älskar att vara på sådant här, det blir en annan känsla när det är utomhus och flera artister på samma kväll, säger Emma Fällgren.

"Övertala föräldrarna"

Huvudanledningen till att de fyra 18-åringarna besöker Summerburst är dock för att kickstarta sommaren – något som går helt i linje med festivalens namn.

- Vi fick sommarlov i dag så vi stack direkt hit från skolan, säger Isabelle Fällgren.

- Det är ju jättenära Uppsala också så det var lätt att övertala våra föräldrar att vi skulle få åka. Det är så underbart att få fira utomhus med så många människor och bara leva livet, säger Anna Månson.

Under fredagen spelar, förutom Axwell & Ingrosso, bland andra Zedd och Steve Aoki på den största scenen.

Summerburst fortsätter under lördagen. Utöver Justin Bieber märks då David Guetta och Deadmau5 bland dragplåstren.