Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Sommarkväll i Trädgårdsföreningen

Strålande sol när premiärprogrammet i årets upplaga av Sommarkväll spelades in på Trädgårdsföreningen under torsdagskvällen.

När många andra program tar semester drar en ny säsong av SVT:s programserie Sommarkväll igång. På torsdagskvällen spelades det första programmet in på Trädgår'ns soliga uteservering med parken som vacker fond.

Programledaren Rickard Olsson gästades av en blandad kompott mer eller mindre kända svenskar. Cecilia Forss, som bland annat är känd för karaktären Cindy i ICA-reklamen, var först ut. Efter henne följe Kalle Lind som har skrivit boken Sverige för idioter, Dogge Doggelito, journalisten och TV-profilen Lasse Bengtsson och retorikern Elaine Eksvärd.

Bluessångaren och kompositören Niklas von Arnold och stjärnskottet Zara Larsson stod för musikunderhållningen tillsammans med husbandet. Komikern Peter Apelgren var också inbjuden men hade ställt in.

När själva inspelningen var färdig kunde en nöjd Rickard Olsson pusta ut.

– Man är alltid lite ringrostig så här i början men jag tycker att det gick förhållandevis bra. Det är alltid svårt att veta hur det blir i slutändan, säger han.

Programmet sänds klockan 19 juli 20.00 på SVT1.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.