Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Mattias Ahlm.

Sommar i P1: William Spetz

Skådespelaren och komikern William Spetz inleder sitt sommarprat som man kunde förvänta sig; teatralt och pendlandes mellan trams och allvar.

Gripande om mormodern

William Spetz är mycket sympatisk när han berättar om relationen till sin mormor, som han också har gjort en scenföreställning om. Och det är för all del en gripande berättelse. Men efter halva programmet får man nog. Det ältas och upprepas kring mormoderns personlighetsdrag, och sommarpratet handlar egentligen ganska lite om William Spetz.

Skämten faller platt

Han ironiserar själv över det, och berättar en kort historia om när han blev hopplöst kär i Idol-deltagaren Erik Rapp. Det är då han glimrar till som mest, och verkligen lockar till lyssning.

William Spetz spelar upp ett par medtagna ljudklipp som förgyller programmet, och det blir faktiskt ett ganska snyggt grepp. Men de inslängda skämten som kommer med jämna mellanrum faller tyvärr platt.

Stark inlevelse

Även om skämten är dåliga och berättelsen tjatigt presenterad så är det omöjligt att helt ogilla detta sommarprat. William Spetz har nämligen en otrolig inlevelse och han känns befriande ärlig från början till slut.