Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sommar i P1: Malou von Sivers

Programledaren och journalisten Malou von Sivers utlovade redan på presskonferensen tidigare i våras att hennes Sommar i P1 skulle blottlägga ett sår som hon aldrig har pratat om tidigare.

För att andra ska kunna känna igen sig och kanske lära sig något sig själv, läka och gå vidare. Kort sagt det som hon har ägnat hela sitt yrkesliv åt, men nu vänder hon istället blicken mot sina egna smärtpunkter. Mot uppväxten som har hållit henne i järngrepp en stor del av livet. Uppväxten med faderns slag, bestraffningar och terror. Psykisk såväl som fysisk och hur detta har gjort henne till den hon är idag.

Föga förvånande är Malou von Sivers välformulerad och förberedd till tänderna, som läste hon ur inledningen till sina memoarer. Hon gör det med eftertanke och distans. Därtill väver hon in filosofiska tankegångar signerade Sören Kirkegaard, Lars Norén, Eeva Kilpi och Hjalmar Söderberg. 

Bergmanfansen får dessutom sin beskärda del när Malou von Sivers bjuder på ett par anekdoter från när hon intervjuade Ingmar Bergman och Erland Josephsson om döden. Och Malou von Sivers minns hur demonregissören såg sårbarheten i henne.