Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sommar i P1: Bertil Hult

Recension: De igensydda byxfickorna blir en rolig detalj.

Bertil Hult grundade språkreseföretaget EF Education First, har blivit utsedd till årets svensk och sprungit med den olympiska elden. Det är inte konstigt om man förväntar sig ett lite klatschigt sommarprat om att göra karriär. Men det får lyssnaren lyckligtvis inte. 

Hult berättar förstås om sin gedigna historia som affärsman. Han börjar från början, i barndomen och hur det var att växa upp med dyslexi. Han stannar vid roliga detaljer, som att chefen sydde igen fickorna på hans byxor och att det blev ett uppvaknade eftersom han förstod att det var upp till honom själv att göra något av sitt liv. 

Detaljerna försvinner lite på vägen och hittas först igen på slutet. I stället är det allra mest intressant när han pratar om sin egen dyslexi, forskningen kring det och stiftelsen han grundat som har som mål att alla barn ska kunna läsa när de lämnar lågstadiet.
Hults berättelse handlar om att vända en svårighet till en framgång och är lagom personlig. Det finns också en anledning till att det är den formen som är norm när det handlar om Sommar i P1 – det är ju ett lika säkert kort som en 1-2-3-lag för sill.