Sommar i P1 9/7: Arash ”Ash” Pournouri

ANNONS
|

Ash Pournouri startar sitt Sommarprogram genom att förklara att alla de pengar han tjänat inte har förändrat honom.

Det är ord som är svåra att säga utan att låta antingen fånigt naiv eller fånigt dryg, men Ash Pournouri säger det på ett så rakt sätt att jag tror honom. Jag litar på honom. Han är en kille med koll, och framförallt – en kille med total kontroll.

Ash Pournouri är 33 år ung och har på ett par år slagit igenom över hela världen tillsammans med sin vän och kompanjon Tim Bergling, mer känd som artisten Avicii.

Pournouri förklarar hur han gick från att inte tycka om housemusik särskilt mycket till att bli helt frälst. Och om han själv kunde blir frälst så kan även andra frälsas.

ANNONS

Efter att ha upplevt att han blivit lurad av ett företag när han som ung försökt sälja in sin idé om att streama musik direkt i mobilen (vilket exempelvis Spotify gör idag med furiös framgång) har Ash satt en ära i att alltid vara korrekt. Det är just den där korrektheten som ligger som ett filter över hela Sommarpratet.

Han är kompetent, pratar om musikindustrin och affärer, men den personliga känslan är inte riktigt där. Han berättar dock fint om sin mamma och vettigt om ekonomisk framgång. Precis i slutet vänder sig Ash Pournouri ut och pratar direkt till lyssnaren, uppmanar oss att våga vara artister, och då fångar han mig direkt.

Sista meningen: "Hoppas att du känner dig träffad."

Musik: Ovanligt många låtar. Allt från Rage against the machine och hip hop till Gyllene Tider och Florence and the Machine. Och house, såklart.

Sommarvärd 10/7: Marianne Mörck, skådespelare, sångare, regissör.

ANNONS