Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Den där sociala oron var verkligen på riktigt, men jag bestämde mig för att jag bara skulle klara det. Jag tog med mig sömntabletter och hade vänner som jag kunde ringa till om jag krisade", säger Tomas Andersson Wij. Arkivbild.

Som på Ibiza med Tomas Andersson Wij

I packningen hade han både sömntabletter och krisnummer till vänner. Tomas Andersson Wij tryckte ner sin sociala ångest för att kunna vara med i "Så mycket bättre" – men väl på plats försvann oron snabbt.

I lördagens avsnitt är det hans dag på Gotlandspensionatet och Tomas Andersson Wij inleder som om sorg och oro aldrig funnits. Han bjuder på champagnefrukost vid poolen.

- Skål hörrni.

Som på Ibiza, tycker Kikki Danielsson.

Den sociala oron inför inspelningarna av "Så mycket bättre" var på riktigt, försäkrar Tomas Andersson Wij, och kanske var det på grund av den som han hade lagt upp ett dagsprogram med mer alkohol än de övriga deltagarna.

- Middagen var lite tyngre för då hade vi hållit igång från frukost och nu började vi med fördrink. Det var kanske inte en så bra idé så här i efterhand, men jag tror inte att det kommer att synas så mycket i tv, säger han inför programpremiären.

TT: Kommer det att höras?

- "I don't know." Den här arbetsbördan – man går upp halv sju och lägger sig två på natten – ihop med alkohol gör att man inte behöver så mycket.

Baptistkyrka

I sitt program berättar han om sin uppväxt i en baptistkyrka på Södermalm i Stockholm, något som blev helt avgörande för hans musikaliska utveckling.

Tanterna längst fram i kyrkan grät när han sjöng och redan tidigt i livet fick han sin musikaliska begåvning bekräftad.

- Det var en fantastisk miljö att få växa upp i, jag älskade kyrkan, jag älskade att hänga med de här äldre musikerna. Jag minns ingen predikan, inga ord. Men jag minns musiken.

Första parkett

Bland de musiker som präglade hans uppväxt fanns också en av de övriga deltagarna i "Så mycket bättre", Uno Svenningsson. När Freda' spelade i Stockholm första gången för mer än 30 år sedan satt Tomas Andersson Wij på första parkett.

I sitt program ser han till att de får skriva en låt tillsammans med Uno Svenningsson och de övriga deltagarna.

"Så mycket bättre" sänds i TV4 på lördag klockan 20.00.