Sofia Wistams bror nära att dö

ANNONS

Det var en vintermorgon i februari 2012som olyckan inträffade. Sofia Wistams halvbror lokföraren Kalle var nära att dö när hans tåg kraschade in i en lastbil på Roslagsbanan norr om Stockholm.

- Jag träffade lastbilen i 74 km i timmen och släpade med mig den ochen kontaktledning, spårade ur,mosade sönder halva mitt tåg och halva vagnen jag satt i fullkomligt, säger han i Sofias änglar.

-Jag kommer ihåg precis var jag stod när samtalet kom. Man tror inte att sådant ska hända ens egna nära och kära. När jag kom till intensivvårdsavdelningen minns jag att jag tänkte att det här kan vara sista gången jag ser honom, säger Sofia Wistam till GP.

ANNONS

"Ena sidan var mosad"

Två månader innan Kalles dramatiska olycka fick han och hans fru sitt fjärde barn ihop.

- Han hade ju precis fått barn två månader innan och han var så krossad. Det var helt galet. Hela ena sidan var mosad och det gick inte att se att det var han, säger hon och fortsätter:

- Det var slangar överallt och bara att se någon man älskar ligga där, det är nästan så att man inte kan stå. Mitt i det här satt hans fru och ammade sin lilla bebis.

"Trodde att det var kört"

Kalle överlevde mirakulöst men hamnade i koma i flera veckor och tvingades genomgå en lång rad operationer.När hanvaknade upp mindes han ingenting.

- Jag hade krossat okbenet och ögonhålan ochi högerbenet var alla tre stora ben av, säger Karl i programmet.

När Sofia Wistam fick beskedet om lillebror Kalles olycka trodde hon att det var kört.

I över två år kämpade Kalle sig igenom den tuffa rehabiliteringen men än idag lider han av sviterna efter olyckan.

Fler motgångar

Men mot alla odds lyckades Kalle till slut återgå till sitt älskade jobb som tågförare. Då kom nästa motgång när hans fru gick in i väggen och kollapsade.Det slutade med skilsmässa och i dag lever Kalle ensam i en sliten lägenhet med svår värk och fyra barn som han har ensam vårdnad om.

ANNONS

- Han har alltid varit enveten och envis och inte velat ha hjälp. Han har aldrig klagat. Har man frågat honom hur det är har han alltid svarat att "allting går bra". Det var hans mamma som ringde till mig och sa att han hade det jättejobbigt.

Efter det började Sofia Wistam fundera på hur hon på bästa sätt skulle kunna hjälpa sin bror.

- Jag satte mig ned och frågade produktionen hur de ställde sig till att hjälpa Kalleoch alla var med i matchen.

Fick en ny start

I kvällens program hjälper Sofia Wistam,Mattias Särnholm ochJohnnie Krigström Kalle att få tillbaka struktur och ordning i livet igen. De totalrenoverar hans slitna fyra och ger barnen nya rum. Dessutom får han bidrag i form av mat och städhjälp i ett år.

Programmet spelades in i somras och Wistam berättar att Kalle har fått en ny start efter programmet.

- Att han fick en diskmaskin och tvättmaskin i lägenhet, städhjälp och mat i ett år har hjälpt honom otroligt mycket och sparat in mycket tid som han kan spendera med barnen.

Sofias änglar sänds på kanal 5 20.00 på måndagar. Programmet med Karl visas i kväll.

ANNONS