Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Snabbinkallade Parham löser det briljant

Parham är bokningen som gled in på ett bananskal som i sin tur åkte snålskjuts på en räkmacka. Först skulle Travis Scott komma till Way out West, men ställde in sin spelning på grund av oförutsedda händelser. Ersättare blev avantgardistiska pophoppet Kelela – som också ställde in.

Parham

Genre: Hiphop

Bäst: Den lyckliga publiken.

Sämst: Ikhanas röst försvinner i hennes första vers på scenen.

När Parham under fredagen fick samtalet, drack han öl med några polare och gjorde sig beredd att gästa en spelning med Ikhana. Det rådde inga som helst tvivel: Han ställde upp.

Det gjorde också en mindre armé. När Parham går in i slutnumret Dela på hälften har han uppe ett helt högstadiedisco av ansedda medlemmar ur svensk rapp- och rnb-elit, däribland Ikhana som återgäldar tjänsten, en ovanligt uppsluppen Skander, och rappduon Överklass. De springer nästan omkull varandra av iver, men det finns metod i galenskapen, för gladare och mer inspirerad hiphop har inte skådats över huvud taget på svenska scener under 2016.

Som väntat svarar publiken bäst på Gården (”Nu kommer den!” ropar en kille exalterat bredvid mig, och när beatet växer till första versen några sekunder senare blir allsången ett faktum). Men upprymdheten är hög, konserten igenom. De har bara i några timmar känt till att Parham ska spela, ändå sluter de upp och bommar Seinabo Sey på kuppen, samt tappar möjligheten att få en fin plats på Massive Attack.

Alla inblandade tyckte nog att det var värt det.