Bild: Helen Sloan/HBO via AP.
Bild: Helen Sloan/HBO via AP.

Slagsmål och blåtira gav honom rollen i Game of Thrones

I tv-serien Game of Thrones är Jon Snow en favorit för många. I det senaste avsnittet avslöjas spännande detaljer om hans bakgrund (ska inte spoila). Men skådespelaren Kit Harington slogs verkligen för att få rollen som Jon Snow.

ANNONS
|

I en tv-intervju med WMagasine.com berättar 29-åriga Kit Harington om dagen innan hans provspelning för rollen som Jon Snow. Tillsammans med en dejt befann han sigpå McDonalds.

- Det var sent på kvällen och vi letade efter sittplatser. Så var det en snubbe och en tjej han var med som vi frågade om vi kunde slå oss ned bredvid, säger Kit Harington i intervjun.

LÄS MER:Game of Thrones framtid oklar efter brexit

Men sällskapet visade sig inte vara så trevliga.

- Så vi satte oss ner och ganska snabbt började han bli väldigt oartig mot tjejen jag var med, kallade henne för saker och han kallade henne för en ful gris eller nåt, säger han och fortsätter:

ANNONS

- Så jag ställde mig upp och sa att han inte kunde säga så och bjöd upp till ett slagsmål. Men jag hade suttit ner hela tiden så när han ställde sig upp växte han bara mer och mer, säger han.

LÄS MER:Game of Thrones har valts till bästa tv-serien

Motståndet var för stort så Kit Harington blev besegrad.

- Jag insåg att jag var tvungen att försöka slå det första slaget annars skulle jag framstå som en idiot, men jag fick stryk.

Så provfilmen för rollen somJon Snow fick göras med en blåtira. Men ingen har väl missat att Game of Thrones består till åtminstone 60 procent våld.

- Han som slog mig kan ha hjälpt mig att få mitt jobb.Så om du tittar: Tack.

ANNONS