Artisterna som spelar i Linnétältet brukar vara vinnarna som får nya fans när publiken flyr undan regnet. ARKIVBILD.
Artisterna som spelar i Linnétältet brukar vara vinnarna som får nya fans när publiken flyr undan regnet. ARKIVBILD. Bild: Olof Ohlsson

Skyfall väntar på sista Way Out West-dagen

Efter två behagliga dagar väntar rejält med regn när Way Out West går i mål.
– Tar man på sig rätt kläder blir det ändå en bra festivalupplevelse, säger Joakim Skoglund på Luger.

ANNONS

Tidigare i veckan såg det som om det skulle bli tre regniga dagar på festivalen Way Out West i Slottsskogen. Men förutom någon enstaka skur har vädret varit soligt och temperaturen har legat runt behagliga tjugo grader.

Under lördagen blir det ändring på det. Eftermiddag och tidig kväll kommer vädret som alla finklädda och festsugna festivalbesökare fruktar: ösregn och förhållandevis kallare temperaturer.

– Det är stor risk för kraftiga åskskurar med uppemot 30 millimeter regn, sade Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca tidigare till GP.

Festivalledningen har suttit möte

Under lördagen ändrades prognosen till det bättre men räkna ändå med upp till tio millimeter regn, sju till åtta sekundmeters vind och inslag av åska. På förmiddagen satt festivalledningen i möte för att bland annat diskutera väderläget. Förra året försenades öppningen av en av festivaldagarna på grund av regn och kraftig blåst under natten.

ANNONS

– Vi följer prognoserna noga och nu ser det mycket bättre ut än tidigare i veckan. Det förutspåddes både starka vindar, mer regn och åska.

Större golvytor och mer tak

För att säkra upp festivalområdet i väntan på regnet lade arrangörerna redan tidigt i veckan ut större ytor med plastgolv än tidigare. Enligt Joakim Skoglund finns det dessutom mer skydd i form av tak än på någon tidigare festival.

– Vi har rutin på detta och är inte alls oroliga. Det behöver inte festivalbesökarna heller vara. Men vi uppmanar alla att använda regnkläder och ha något mer tåligt än sneakers på fötterna, säger Joakim Skoglund som också passar på att påminna om att paraplyer inte får tas med in på området.

Live-published photos and videos via Shootitlive

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS