Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

"Mycket positivt. Mycket kärlek från tittare". Så summerar Ingamay Hörnberg åren med sin gröna tv-son Skurt. Arkivbild.

Skurts mamma om åren på TV3

TV3 fyller 30-år och firar bland annat med att välkomna en av sina tidigare medarbetare tillbaka till rutan: Skurt!

Den gröna lilla Skurt och hans "mamma" Ingamay Hörnberg gjorde entré i rutan 1988, då kanalen startade. Inledningsvis skrev man ett femårskontrakt med honom, men programmet kom att rulla i hela 18 år och gjordes i omkring 3 000 avsnitt.

- Efter provfilmningen kom det ett telegram till Skurt, inte till mig, där det stod att han var välkommen till TV3 i London för att skriva femårskontrakt – och han fick gärna ta Ingamay med sig, berättar Ingamay Hörnberg.

Vid två tillfällen under nyårsafton dyker Skurt upp i tv-tablån för att träffa Robert Aschberg och tillsammans med honom blicka tillbaka på tv-kanalens historia. Hans comeback är högst tillfällig men enligt Ingamay Hörnberg finns det många fler han skulle vara intresserad av att möta.

- Skurt är nyfiken, du vet, han skulle kunna tänka sig att träffa alla dagens politiker och fråga 'vad håller ni på med egentligen?'.

När det väl begav sig mötte Skurt bland annat statsminister Göran Persson och utrikesminister Anna Lindh. Men det var två personer som gjorde extra mycket avtryck hos Ingamay Hörnberg, nämligen drottning Silvia och Astrid Lindgren.

- Hon var alltid väldigt tillmötesgående och fin med oss, säger hon om drottningen.