Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skridskolaget, bestående av Peter Forsberg, Maria Rooth och Pelle Fosshaug, gick direkt till semifinal i kvällens avsnitt av "Mästarnas mästare". Pressbild.

Skridskolaget vidare i "Mästarnas mästare"

Frustration, svett och jubel. I kvällens "Mästarnas mästare" imponerade skridskolaget och gick direkt vidare till semifinal i programmets andra gruppfinal.

Spänningen stiger i det tioårsjubilerande SVT-programmet "Mästarnas mästare". I kvällens avsnitt avgjordes vilket till lag som gick direkt vidare till semifinal.

I det varma grekiska klimatet spände skridskolaget, kraftlaget och friidrottslaget musklerna och bjöd på ett rafflande första tävlingsmoment. Trots att utmaningen framförallt krävde styrka – och därmed föll kraftlaget i smaken – blev det skridskolaget som kammade hem segern i det första momentet.

Sömnsvårigheter

Vinsten blev en fördel i moment två – jaktstarten. Lagens sammanlagda poäng från tidigare tävlingsmoment räknades nämligen om till starttider. Vilket innebar att friidrottslaget fick ett försprång, med skridskolaget hack i häl och kraftlaget nästan två minuter efter.

Trots spända nerver och sömnsvårigheter lyckades skridskolaget, bestående av Peter Forsberg, Pelle Fosshaug och Maria Rooth, vinna jaktstarten och därmed en direktplats i semifinalen.

- Det kändes bra från början, men lite mindre bra mitt i, och på slutet blev det jävligt bra, sade Pelle Fosshaug efter segern.

Nummer två i mål på jaktstarten blev kraftlaget. För friidrottslaget, som startade först, gick det desto sämre:

- Det känns jobbigt att inte slutföra, nu blir det ett enormt misslyckande att inte ens få till det, sade Erica Johansson efter nederlaget.

Tog revansch

Men i nattduellen tog den före detta längdhopperskan revansch för pusselmisslyckandet i jaktstarten genom att vinna den första omgången.

För att friidrottslaget ska gå vidare krävs ytterligare en vinst i nattduellen. Hur det slutar avgörs i nästa program av "Mästarnas mästare" då även bollaget återvänder, redo för kamp.

Förutom skridskolaget är även skidlaget vidare till semifinal.