Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skrev kungabok - fick sluta som researcher på SR

En av författarna till den omtalade boken Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken får inte längre jobba redaktionellt på Sveriges Radio.

Boken om Sveriges kung är redan väldigt omtalad, trots att den ännu inte har börjat säljas.

En av de tre författarna, journalisten Tove Meyer, får inte längre jobba som researcher på Sveriges Radio, skriver Dagens Nyheter.

- Jag blev inkallad till min chef i fredags. Han berättade att min projektanställning i radions P3, som var tänkt att pågå fram till sommaren, är avslutad med omedelbar verkan. Jag får lön fram till årsskiftet, men får inte längre arbeta redaktionellt. Anledningen är min medverkan i boken om kungen och att det nyhetsvärde som detta har inte gick att förena med mitt jobb som researcher. Företaget kan inte acceptera att jag har dubbla roller, säger Tove Meyer till Dagens Nyheter.

- Det var omöjligt för henne att jobba vidare journalistiskt och redaktionellt, det blev en intressekonflikt, det var vi helt överens om, säger Bengt Arwén, presschef på Sveriges Radio. Hon har lön fram till hennes anställning går ut vid årsskiftet och hon har nu fått andra arbetsuppgifter inom Sveriges Radio.

Tove Meyer har skrivit boken tillsammans med Deanne Rauscher och Thomas Sjöberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.