Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: TT/Courtesy Tramps Against Trump/Kollage.

Skickar nakenbilder för att stoppa Trump

Tramps against Trump väljer en annorlunda kampanjmetod - de skickar nakenbilder till den som röstar ner Donald Trump.

Inspirationen kommer från en kanadensisk kampanj, Sluts against Harper, som ville svänga opinionen mot nuvarande premiärministern Justin Trudeau. 

Kampanjen går ut på att gruppen skickar nakenbilder till den som väljer att inte rösta på Donald Trump i presidentvalet i november. För att få en bild krävs en selfie med ett röstningsintyg. Även en motröst i kandidatvalet räknas.

"Vi började inse att Donald Trump var ett reellt hot, inte bara ett skämt, så vi hörde av oss till Sluts against Harper och frågade om det gick att översätta deras kampanj till amerikanska förhållanden" säger kampanjens anonyma grundare, som går under pseudonymen Jessica Rabbit, till Dazed.

Hon fortsätter:

"Den sexpositiva aktiviströrelsen samarbetar över nationsgränserna för att hålla misogyna män borta från regeringspositioner, och vi hoppas att det här kan sprida sig till resten av världen också."

Kampanjgruppen har fått mycket uppmärksamhet, både positiv och negativ. Men arga Trumpsuuportrar oroar inte Jessica Rabbit.

"Vi har så roligt åt dem. Trumpsupportrar är så otroligt dumma [...] Var är våra intellektuella kritiker? Vi väntar på er!"

Men de har stött på problem för sitt innehåll, som bland annat har stoppats på Twitter.

 

Kampanjen har också fått sitt instagramkonto nedstängt. De var dock snabbt tillbaka med ett nytt konto.