Skattesmäll för tv-stjärnan

ANNONS

Sofia Wistam, 50, förknippas för många som programledaren i Kanal 5´s "Sofias Änglar." Nu har hon åkt på en rejäl skattesmäll, skriver Nöjesbladet.

LÄS MER:Sofia Wistam hjälper otursdrabbade

Skatteverket har granskat hennes deklaration över 2014 ochmyndigheten anser att smink, scenkläder, hårvård, sjukvård och taxi som Wistams bolag Proppiversum AB bokfört som kostnaderi stället skabetraktas som lön.

LÄS MER:Wahlgren & Wistam kan bli årets podd

Sofia Wistam dömsatt betala ytterligare 200 000 kronor i skatt samt skattetillägg för att ha lämnat felaktiga uppgifter.

-Det är alltid surt, men man får tänka att man får bättra sig. Lär sig. Och får råd om hur man gör. Jag jobbar så himla mycket och det är så mycket som jag köper på firman och bara använder inom jobbet. Men det är massor med regler. Lite förvånad blev jag, men det är som det är. Klart att man ska betala och göra rätt för sig, säger Sofia Wistamtill Nöjesbladet.

ANNONS

"Det är gör rätt som gäller"

– Jag ska bättra mig och få bättre koll över vad det är som gäller. Och det har jag nu. Jag har fört en dialog med Skatteverket. Det är ”gör om, gör rätt” som gäller. Och att betala, säger hon till tidningen.

Skatteverket godkänner inte tv-profilens avdrag för bland annat scenkläder, smink, frisörbesök, hudvård och taxiresor. De anseratt det rör sig om privata omkostnader och därmed ska ses som lön.

GP har försökt nå Sofia Wistam för en kommentar.

ANNONS