Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skådespelaren Gustaf Skarsgård kommer att medverka i "438 dagar". Arkivbild

Skarsgård i filmatiseringen av 438 dagar

Under 2018 blir journalisten Martin Schibbye och fotografen Johan Perssons självbiografiska bästsäljare 438 dagar film. Nu avslöjar SF studios i ett pressmeddelande att duon spelas av skådespelarna Gustaf Skarsgård och Matias Varela.

Manuset handlar om mod och vänskap mitt i ett politiskt spel och skrivs av Peter Birro medan Jesper Ganslandt står för regin.

”När Johan och Martin fängslades följde jag det noga via rapporteringen. Vad som verkligen hände dem är en fascinerande berättelse med många lager som kommer bli en fantastisk film!”, uttalar sig Jesper Ganslandt, som även är aktuell i vår med flyktingdramat "Jimmie".

Historien om Martin Schibbye och Johan Persson började under en arbetsresa i konfliktdrabbade Etiopien då kollegorna fängslades och dömdes till elva års fängelse för terrorism. År 2012 benådades duon och släpptes fria. Följande år kom boken "438 dagar" som skildrar Schibbye och Perssons historia. Att boken nu blir film och samtidigt riktar nytt ljus på situationen i Etiopien gläds duon över.