Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/13

Skarsgård har chans på Emmy

Alexander Skarsgård är Emmynominerad för sin roll i HBO:s miniserie "Big little lies". Men den största frågan inför årets prisutdelning är vilken serie som ska glänsa i "Game of thrones" frånvaro.

Vilken serie ska ersätta "Game of thrones" på tronen?

Eftersom den sjunde säsongen av HBO:s fantasyepos, som kammade hem tolv Emmys både 2016 och 2015, börjar sändas den 16 juli så missar den Emmygalans deadline för nomineringar som var den 31 maj. Därmed öppnas dörren på vid glänt för produktioner som "House of cards" och "Better call Saul" i den tunga kategorin bästa dramaserie – en kategori som i år innehåller fem nykomlingar: "Stranger things", "The crown", "This is us", "The handmaid's tale" och "Westworld".

LÄS MER: Här är scenerna vi minns från Game of thrones

Trots tomrummet som "Game of thrones" lämnar efter sig har HBO ändå en tung närvaro bland nomineringarna. Kabelbolagets science fiction-serie "Westworld" är nominerad i sammanlagt 22 kategorier, vilket är flest i år tillsammans med humorlångköraren "Saturday night live".

I sin roll som den våldsamme maken Perry Wright i "Big little lies" lyckades Alexander Skarsgård väcka avsky på ett sådant övertygande sätt att han är nominerad i kategorin bästa manliga biroll i miniserie eller film.

Skådespelaren Carrie Fisher, som gick bort i fjol, hedras med en postum nominering i kategorin bästa kvinnliga gästskådespelare i komediserie för sin insats i "Catastrophe".

Emmygalan äger rum den 17 september.

I bildspelet här ovan kan du se alla som är nominerade i kategorierna bästa kvinnliga och manliga huvudroll i dramaserie.