Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

"Skam"-stjärna på hemligt besök i Göteborg

Det var total "Skam"-feber när hundratals köade för att få träffa skådespelaren David Sjøholt och tävla i vem som vet mest om den populära tv-serien. Quizkvällen på Yaki-Da var fullsatt och arrangörerna kommer nu att sätta in ett extra quiz nästa vecka för de som inte fick plats.

Under tisdagskvällen hölls ett quiz för megapopulära norska tv-serien "Skam" på Yaki-Da i Göteborg. Kvällen fick också hemligt besök av en hemlig gäst i form av David Sjøholt mer känd som Magnus i tv-serien..

"Magnus" blev också den självklara mittpunkten för kvällen.

LÄS MER: Miljonsiffror gör "Skam" till rekordsucc

Kvällen anordnades av Quizadillas, som bjuder på filmfrågesport där skådespelare spelar upp tolkningar av filmscener live för publiken. Ikväll var det alltså dags för ett lurigt quiz med frågor om just "Skam".

– Det gick väldigt, väldigt bra! Folk var otroligt peppade på att quiza med oss. Det var kö ända upp till Valand, säger Tobias Söderman, quizmaster för Quizadillas.

Var det någon som svarade rätt på alla frågor?

– Nej, ingen fick alla rätt. Men det var inte så långt ifrån. Det var ett lag som utmärkte sig. De fick hela sex poäng mer än de som kom tvåa. 

Ett till quiz nästa vecka

Det vinnande laget fick pris i form av middag på Yaki-Da, champagne, sällskapsspel och fyra kaffekoppar med "Skam"-motiv. 

LÄS MER: "Skam" blockeras utanför Norge

Så mycket som 2600 personer hade tidigare anmält sitt intresse på Facebook-eventet och nästan 1000 hade tackat ja. Som väntat fylldes lokalerna extremt snabbt och med 500 deltagare var quizet fullsatt. 

– Vi kommer köra ett till quiz på onsdag för de som inte kom in i kväll.

Åldersgränsen sänks till nästa gång från 23 till 20 år. Förväntningarna är att lika många dyker upp även denna gång. 

Stjärnan fick skippa efterfesten

De inbitna fansen blev lyriska över den hemliga gästen, och skrek högt när David Sjøholt klev upp på scenen.

– Han fick komma upp på scenen och ställa en fråga om sin karaktär. Sen var han också med lite som expert på en del frågor. David går ju i verkligheten på den skola som serien utspelar sig på, säger Tobias Söderman.

LÄS MER: Så skyddas "Skam"-skådespelarna

Efteråt var det många fans som ville komma fram och prata och ta mobilbilder tillsammans med David Sjøholt. När quizet var avslutat fortsatte "Skam"-festen för många på Yaki-Da. Den 17-årige "Skam"-stjärnan hade däremot inte åldern inne och kunde därför inte stanna kvar på efterfesten.

– Vi har skickat hem honom nu faktiskt. Han och hans kompis har suttit och druckit cola och Red bull framme vid scenen under kvällen.