Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/5

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Skäringer peppar unga tjejer: "Låt inte någon tro att du suger"

Mia Skäringer uppmanar unga tjejer till att våga tro på sig själva och försöka se sin egen skönhet. "Dotter av vår tid. Om du kunde se hur vacker du är", skriver hon på Facebook.

I ett inlägg uppmanar skådespelerskan och komikern Mia Skäringer unga tjejer att våga tro på sig själva och inse att alla duger som de är. Hon berättar själv att hon aldrig förstod sin egen storhet som ung. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

"Jag såg aldrig mig själv heller. Hur ska jag tvinga ditt medvetande. Från vilket håll ska jag hugga dina demoner när jag aldrig förmått att döda mina egna", skriver hon på Facebook

Skäringer listar flera av de kroppsideal och krav som många kvinnor tvingas leva upp till:

"Framträdande kindben. Nyckelben. Höftben. Fylliga bröst. Fylliga läppar. Fyllig rumpa. Fett på utvalda ställen. Och i övrigt smal. I övrigt glad. Duktig. Villig. Sexig. Oskuldsfull. Inte arg. Inte tjock eller hungrig".

"Hyllas efter inlägget"

Nu vill hon peppa unga tjejer till att våga tro på sig själva. 

"Snälla kan vi inte börja mäta avståndet mellan rövhål och mun på människor omkring oss ett tag. Tror det finns mycket intressantare information att hitta där", avslutar hon inlägget. 

Uppmaningen har delats över 3000 gånger och listan av hyllningar är lång - närmare 500 kommentarer: "Så bra!! Tyvärr är det inte"bara unga vuxna" som håller på så här. Även människor över 40. Det är en sådan utseendefixering och ytlighet idag, som folk tror är det viktiga. Inte konstigt att många under ytan inte mår speciellt bra psykisk", skriver en av Skäringers följare. 

LÄS MER: Därför älskar vi Mia Skäringer

 

För bara några veckor sedan uppmärksammades skådespelerskan på grund av ett ironiskt inlägg om "det perfekta livet". Även då uppmanade hon sina följare att älska sig själv för den man är. 

LÄS MER: Skäringer hyllas efter ärliga inlägget

I början av september sjukskrev sig skådespelerskan på grund av utmattning - mitt under inspelningen av komediserien "Ack, Värmland".