Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

David Hellenius och Renée Nyberg. Arkivbild.

Skämt på branschgala får kritik

Skämt om #metoo-kampanjen fick deltagare vid en branschgala att reagera. TV4-duon som ledde galan refererade bland annat till ett misstänkt övergrepp som programledaren Martin Timell utreds för.

- Det skämtades hela tiden i stil med ”oj, nu kanske jag kom lite för nära” och kring vad som var okej efter TV4:s nya regler. Hashtaggen nämndes och det var så många anspelningar på händelserna runt metoo att jag började tappa räkningen, säger Mimmi Sköldberg, kundstrateg på en kommunikationsbyrå, till Aftonbladet.

Sköldberg kritiserar TV4-profilerna Renée Nyberg och David Hellenius, som ledde galan, i en artikel i Resumé.

"Det var i det här fallet programledare som själva påverkat manus och de har en kreativ frihet. Meningen var absolut inte att underminera #metoo eller de händelserna som skämten refererade till", skriver galans arrangör Sveriges Annonsörer i en kommentar till branschtidningen.

Elin Ahlden, en annan gäst på galan, reagerade också på referensen till övergreppet, som ska ha skett i en badtunna. Hon säger att hon känner sig sorgsen.

- Att stå på en scen inför 550 professionella kommunikatörer och reklamare och skämta bort det som gör oss alla obekväma är bara mer av samma. Det är slentrianmässigt och trött, säger hon till Aftonbladet.

Hellenius skriver i en kommentar, via TV4:s kommunikationschef, att det "inte var vår avsikt att ta skämten för långt".