Sjögrens show till Trädgår'n

ANNONS
|

- Det här är väldigt nytt för mig också. Så sent som för en vecka sedan var vi på Trädgår'n och kollade. Då var jag fortfarande inte helt säker på att det skulle bli av, säger Christer Sjögren till GP.

Dansbandsgiganten har återhämtat sig efter Melodifestivalen och så smått börjat förbereda sig inför höstens stora show för att fira att han fyller 40 år som artist. Premiären blir på Tyrol på Gröna Lund i september, men nu är det bestämt att den 19 november flyttar alltihop in på Trädgår'n i Göteborg.

- Vid den årstiden brukar jag göra julshower och jag var inställd på det även i år. Men eftersom det är jubileum tyckte de att det var bättre att jag fortsätter med min show. Och jag håller med.

ANNONS

Senast Sjögren gästade i Göteborg slutade det med rekordmånga föreställningar av Las Vegas-showen på Rondo. Kan det bli en ännu ett rekord månne?

- Oj, oj, oj. Det är inget som jag räknar med. Show me Vegas är ju det absolut största jag har gjort. Men man vet aldrig.

I den nya showen har han hjälp av kör, dansare, orkester och gästartisten Jessica Andersson. Om det blir någon mer gästartist "får vi se". Peter Settman regisserar och hjälper Sjögren att sovra i låtskatten.

- Du vet, jag har säkert gett ut 500-600 låtar. Min första tanke var att ta det i kronologisk ordning. Men det blir nog för mycket ett staplande av låtarna på varandra. Man måste blanda på ett smart sätt och det kan Peter Settman.

Sjögren är lite hemlighetsfull med showens innehåll, men avslöjar att det blir ett Melodifestivalmedley, med I love Europe och en rad andra låtar.

- Jag har ju spelat in olika Melodifestivallåtar trots att jag bara varit med i festivalen en gång. Bland annat har jag haft hittar med Djingis Khan och Adios Adieu.

I reklamen inför showen är du klädd i vit uniform à la En officer och gentleman. Ska du se ut så på scenen?

ANNONS

- Nja, de kläderna kommer säkerligen vara med i några nummer. De symboliserar att showen är en musikalisk resa genom 40 år med mig som kapten.

Kommer vi att få se din berömda "sågdans" från Melodifestivalen?

- Va? Jaså du menar den. Tja, kanske, men det där var bara något som jag hittade på själv. Ibland vet jag inte hur jag kommer på saker. Men vi ska förstås ha koreograf också.

När får vi se dig i Let's dance?

- Jag har fått förfrågan varje år. Det är ett kul program men nej, jag håller mig till sången och den dans jag gör på scenen.

Christer Sjögrens jubileumsshow

ANNONS