Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/15

Sista Lotta på Liseberg - en fulländad kväll

Sommaren är kort. Så inledde Tomas Ledin och Lotta Engberg sommarens sista allsångskväll på Liseberg. Med solsken och en taggad publik avslutades säsongen med flaggan i topp.

Lotta på Liseberg

Måndag, 14 augusti.

Gäster: Tomas Ledin, Janice, Bo Kaspers Orkester, Wiktoria och en del överraskningar.

Bäst: Tomas Ledin.

Sämst: Att det blev kyligt i luften en halvtimme in i programmet och att man kan konstatera att sommaren är så gott som slut.

Publik: 11 500.

Biljetterna till säsongsfinalen har varit slut sedan länge. Fullt förståeligt med tanke på vilken artistelit som Lotta bjudit in kvällen till ära. Wiktoria stegade självsäkert in efter Tomas Ledins inledning. Fortfarande rätt ny på artistbanan men med en röst som trollbinder, så även den här gången med sin nya singel.

Lotta hade dessutom plockat ut riktiga allsångsfavoriter till kvällen som höjde stämningen ytterligare. Östen med restens “Hon kommer med solsken”, Lill-Babs “Är du kär i mig ännu Claes-Göran?” och GES “Upp över mina öron” för att nämna några.

Men den som är störst ikväll är Tomas Ledin, han inledde, han klev in på nytt och han avslutade. Med rungande applåder från början till slut kan han kliva upp på scenen och göra vad han vill och ändå ha publiken i sin hand.

Ledin är svensk sommar

"Vi kan Tomas låtar innan och utan och fram och tillbaka", flikade Lotta in efter ett av Tomas framträdanden. Och visst har hon så rätt. Tomas Ledin är svensk sommar, på alla sätt. Han fick även avsluta sommaren hos Lotta på Liseberg år 2011.

Med en blick mot hösten fick publiken klappa takten till Bo Kaspers Orkester och deras “Vi sitter i samma bil”. Ett smakprov från vad som komma skall på Rondo när kvällarna blir allt mörkare.

Ett inte lika känt ansikte i kvällens program var Janice. Det senaste stjärnskottet från Tensta Gospel Choir. Med tanke på att kören tidigare skjutsat fram artister som Sabina Ddumba, Lykke Li och Kristin Amparo så kan en ljus framtid vänta Janice.

En fulländad kväll

Publiken då? De var med från början till slut. Hade de fått välja hade de önskat betydligt mer än 90 minuters programtid. Kort och gott, i säsongsfinalen fanns inte mycket att anmärka på. En fulländad kväll. Och jag tror att de allra flesta redan nu längtar efter ännu en sommar på Liseberg tillsammans med Lotta.

LÄS MER: Lotta är laddad för final på Liseberg