Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

David Benioff och DB Weiss har fortfarande mycket jobb kvar innan sista säsongen av "Game of thrones" är färdigskriven. Arkivbild.

Sista "Game of thrones" kan dröja till 2019

Den åttonde och sista säsongen av HBO:s populära fantasyserie kan dröja ända till 2019, säger tv-bolagets programchef Casey Bloys till Entertainment Weekly.

Anledningen är att serieskaparna David Benioff och DB Weiss ska få tid på sig att skriva manus till de sista avsnitten i lugn och ro.

- De ska skriva avsnitten och sätta produktionsschemat. När de har kommit längre med det kommer vi att ha en bättre uppfattning om när allt ska sändas, säger Bloys.

Han vill också understryka att planerna på att producera spinoffserier i "Game of thrones"-världen – fyra manusförfattare har kontrakterats för att spåna fram idéer – fortfarande är i ett väldigt tidigt skede:

- I pressen har det pratats om att det blir fyra serier, men så är det inte nödvändigtvis. Tanken är inte att göra fyra serier, utan att vi förhoppningsvis ska kunna göra en serie som kan leva upp till ribban som David och DB har lagt.