Sing Sing – ny karaokebar i Göteborg

Karaoke. En trend som aldrig verkar dö. Nu öppnar nya stället Sing Sing som blir först i stan med bås-karaoke: "Vem som helst pallar då att gå med sina kompisar", säger ägaren Erik Sundfelt.

ANNONS
|

På fredag öppnar nya karaokebaren Sing Sing i Majorna, Chapmanstorg. Göteborgskrögaren Erik Sundfelt är en av tio delägare. Tanken är att på övervåningen bjuda på vietnamesisk mat och i källaren finns separata bås för de sångsugna.

–Det är japanskt och har funnits säkert hur länge som helst. I Japan går man efter jobbet för att "blow of some steam." Vi har inte hittat på grejen, bås-karaoke, utan bara tagit den till Göteborg, säger han.

Som grupp kommer man kunna boka ett separat bås för 8 till 25 personer med platsbyggda soffor, aircondition och så småningom karaokemaskiner med touchscreen. Men då och då kommer det också arrangeras öppen scen i ett stort rum.

ANNONS

–Vem som helst pallar då att gå med sina kompisar. Det är rätt jobbigt att stå på scen. Det är mycket enklare att hänga med sina polare, skoja och skämma ut sig lite än att göra det framför massa andra, säger han och fortsätter:

–Om man går på vanliga ställen är det antingen folk som sjunger jättebra eller folk som är lite specialintresserade av karaoke om du förstår vad jag menar. Vi tar de där andra 97 procenten som bara vill ha skoj någon gång.

Och intresset har varit stort inför öppningshelgen.

–De bokningarna och intresset vi fått är ganska brett. 60-åringar blandat med 20-åringar. Allt från kompisgänget, 30-årskalaset till kontoret. Jag tror vi är väldigt folkliga.

LÄS MER:Karaokens enande kraft

Karaoke kom till Sverige runt 1990 och sedan dess har Göteborgarna alltid haft ställen att sjunga ut på. Men populariten har varierat genom åren.

Är det trendigt med karaoke nu?

–Jag tror att folk gillar att göra saker med sina polare. Man har flyttat ut från vardagsrummet till krogen. Sedan finns ju det här i hela världen. Inte i Göteborg förrän nu då.

Gänget bakom Sing Sing driver bland annat Dubbel Dubbel, Folk, Mexikanska Monarkin och nya stället Hoki Moki. Gemensamt är kanske framförallt den asiatiska maten.

ANNONS

Hinner du med allt?

–Det gör jag ju inte, eller jo. Det gör jag ju. Jag tycker det är jätteroligt men vi har lite att göra. Men vi har en jättebra restaurangchef och köksmästare. Jag gör inte allt och det är lätt att jobba när man har roligt. Det hade kanske varit svårare för oss att öppna en italiensk eller fransk restaurang. Jag tror man ska göra det man är bra på.

Karaoke i Göteborg

Här är några av alla ställen som bjuder på karaoke runt om i stan.

Haket

Första Långgatan 32. Karaokekväll varje fredag från klockan 21.00.

2Lång

Andra Långgatan 30. Livebands-karaoke. Håll utkik på 2Långs hemsida och Facebook för gånger då man kan sjunga tillsammans med liveband.

Henriksberg

Stigbergsliden 7. Karaoke nere i källaren Råck. Dessutom finns dansgolv och biljardbord.

Penang Karaoke

Djurgårdsgatan 10. Karaoke varje fredag och lördag från klockan 18.00.

Västerhus

Karl Johansgatan 11. Gratis entré, kör sporadiska karaokekvällar.

Pub Skål!

Storgatan 16. Varje torsdag körs“Karaoke: Madness” från klockan 21.00.

Jerntorgets Brygghus

Järntorget 4. Kör vad de kallar för "Karaoke Thursdays" på torsdagar från klockan 21.00.

ANNONS