Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Simpsons förutspådde Trump som president – för 16 år sedan

I ett Simpsonsavsnitt från 2000 åker Bart till framtiden, och då har Donald Trump varit president och lämnat landet i ekonomisk kris.

Avsnittet med titeln Bart to the future sändes för ganska exakt 16 år sedan, den 16 mars 2000. Vi får följa Bart som får se sig själv i en potentiell framtid som vuxen där han själv är en loser, medan hans syster Lisa blir den första kvinnliga presidenten i USA.

Avsnittet är något på spåren redan där, men till skillnad från vår samtida presidentkandidatur har inte Lisa utmanat Donald Trump. Hon har ärvt hans presidentskap.

”Som ni vet så ärvde vi en stor budgetknipa av president Trump”, säger Lisa till Vita huset-personalen i avsnittet och vi får veta att USA är bankrutt på grund av hennes föregångare.

Manusförfattaren Dan Greaney minns inte riktigt vem som pitchade idén om Donald Trump som president, men minns att han tyckte att det verkade logiskt.

– Det var en varning till Amerika, säger han till The Hollywood Reporter.

– Och det kändes som det sista logiska steget innan botten var nådd. Idén pitchades eftersom den stämde så bra överens med visionen av ett Amerika som håller på att tappa förståndet.

Fokus i programmet var att Lisa skulle tillträda som president i det tuffaste möjliga läget och att allt hade gått så dåligt som det någonsin skulle kunna gå.

– Det var därför vi gjorde Trump till presidenten före henne, säger Dan Greaney.

- See more at: http://www.gp.se/kulturnoje/1.3029286-simpsons-forutspadde-trump-som-president-for-16-ar-sedan#sthash.9V7rFjXL.dpuf