Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Simpsons förutspådde Trump som president: "Bortom satir"

För 16 år sedan förutspådde The Simpsons att Donald Trump skulle bli president i USA. Under onsdagen blev det verklighet. "Det är bortom satir", sa skaparen Matt Groening till The Guardian tidigare i år.

Det är i ett avsnitt av det populära TV-programmet The Simpsons som Donald Trump först blev president. I avsnittet tar en av huvudkaraktärerna, Lisa Simpson över efter Donald Trump.

”Hur illa är det?”, frågar hon sin sekreterare i avsnittet.Att teamet som skapat The Simpsons och som skriver avsnitten valde Donald Trump som president redan för 16 år sedan har sin förklaring.

– Det var en varning till Amerika. Vi behövde i avsnittet få Lisa att ha så stora problem som låg utanför hennes värld, det var därför vi valde Donald Trump, sa författaren Dan Greaney till Hollywood Repoter i mars.

Seriens skapare, Matt Groening, går ännu längre än så i sin avsky för Donald Trump och det faktum att han nu är president i USA.

– Vi förutspådda att han skulle bli president redan 2000. Men Trump var naturligtvis det mest absurda skämtnamnet som vi kunde komma på vid den tiden, det är fortfarande sant, sa han till The Guardian för en månad sedan.

– Det här är bortom satir.