Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Skidlaget säkrade en plats i "Mästarnas mästare"-finalen. Pressbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Simlaget utslaget ur Mästarnas mästare

De har briljerat genom hela säsongen – och i den första gruppfinalen i SVT:s Mästarnas mästare var det skidlaget som tog hem segern.

Skidlaget är klara för semifinal, boll-laget får tävla vidare i kvalet om några veckor och för simlaget tog resan slut i söndagens gruppfinal i Mästarnas mästare.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Förlust är aldrig kul, men jag tycker att vi har haft en bra laganda. Vi har aldrig gett upp och vi har bitit ihop och kommit igen, säger Louise Karlsson i programmet.

Ingemar Stenmark, Pernilla Wiberg, Magdalena Forsberg och deras skidlag har tagit hem seger efter seger genom hela grupptävlingen. Efter att ha vunnit veckans jaktstart har de alltså säkrat en plats i semifinalen. Vilka de får möta där återstår att se. Eventuellt blir det boll-laget som vann veckans nattduell mot simlaget och får kämpa vidare i kvalet.

- Det var asskönt att vinna naturligtvis, men den assköna känslan kom efter ett tag – först var jag uppriktigt ledsen för deras skull, säger Kennet Andersson, som vann den avgörande stavduellen.

I nästa veckas avsnitt anländer den andra gruppen till tävlingen och Grekland. Grupp 2 består av skridskolaget, friidrottslaget och kraftlaget.