Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Jonas Ekströmer/Johan Bävman

Silvana Imams chock under spelningen

När Silvana Imam spelade på Malmöfestivalen på fredagskvällen fick hon sitt livs överraskning. I publiken stod kusinerna från Syrien, som hon inte sett på 6 år.

Klockan nio på fredagskvällen klev Silvana Imam upp på scenen på Stortorget i Malmö. Hon var ett av de stora namnen på årets upplaga av Malmöfestivalen. Men de här spelningen skulle bli något mer än en vanlig konsert.

Mitt i publikhavet stod plötsligt två av hennes kusiner från Syrien, som hon inte har träffat sedan hon var där för sex år sedan.

Ögonblicket fångades av en åskådare i publiken.

 

Flytt kriget

Kusinerna Jamal och Alaa har liksom så många syrier andra flytt inbördeskriget som rasat i landet sedan 2011. De senaste sex månaderna har de bott i Falkenberg, vilket Silvana Imam inte visste om. Hon tog upp kusinerna på scen och utbrast till publiken: "Det här är helt sjukt, vi har inte träffats sen jag var i Syrien. Det här är sjukt!"

 

"Borde hyllas"

När de återförenade kusinerna senare hade haft tid att prata berättade Jamal och Alaa för Imam att de valde att hålla en låg profil i Sverige, för att "många inte tycker om araber". På sitt twitterkonto skrev Silvana Imam senare att de istället borde hyllas för att flytt en diktatur.

 

Avslutar sommarprat

Silvana Imam var märkbart tagen efter konserten.

 

Hon avslutar årets sommarprat i P1 i morgon, söndag. Då kommer hon bland annat att prata om sin egen familjs flytt till Sverige.