Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Silvana Imam tar Lash till nästa nivå

500 bidrag – fyra vinnare. Hiphop-tävlingen Nästa Nivå går i mål med inspelning i Paris. Systraduon Lash från Borås coachas av Silvana Imam. - Hon tror på oss, då gör vi bättre ifrån oss, säger Sabina och Anfa Lashari.

När vi ringer upp Silvana Imams manager Babak Azarmi står systrarna Lash och Silvana Imam i studion i Paris för att börja spela in Lash första singel, ett resultat av tävlingen Nästa Nivå där den svenska hiphop-eliten väljer ut och coachar talanger.

De tar en liten paus, kopplar på högtalartelefonen och snackar en stund om hur det kommer sig att just Lash från Borås hamnat i Paris.

- Silvana ser potential, hon ser att vi har något extra och att vi kommer att leverera och att hon kan pusha oss att komma dit. Hon tror på oss och det gör att vi gör bättre ifrån oss, säger Lash som jobbat med sin hiphop i fem år men aldrig kommit till skott och släppt något eget material.

- Vi har aldrig hittat rätt, helt enkelt. Alltid råkat ut för att folk vi jobbat med vill ändra på oss och det vill inte vi. Med Silvana Imam är det tvärtom, hon vill att vi ska vara oss själva. För henne är det hela grejen.

Inspelningarna i Paris pågår i några dagar och Sabina och Anfa Lashari ska spela in en låt med en text och historia som är helt och hållet självupplevd. De har haft det tufft under uppväxten med framförallt det faktum att de båda kommit ut som gay, något som inte mottagits väl av familjen.

- Allt vi skriver är vår verklighet ur vårt perspektiv. Ett kvinnligt perspektiv. Låten blir tvärfet, säger dom.

Coachen Silvana Imam, den kanske allra hetaste svenska hiphopstjärnan just nu, är inne på att det är just historien bakom och det raka sättet att berätta som kommer att vara Lash framgångsrecept.

- Det är en story som bara måste berättas, Lash behövs och är verkligen på allvar. Om ett år kommer det att skrivas och snackas mycket om Lash, säger hon.

När hon, tillsammans med bland andra Ison & Fille, Sebbe Staxx, Adam Tensta och Gnucci, fick frågan om att vara coach i Nästa Nivå så var hon långt ifrån säker på att hon ville vara med. Hon gillar inte att forcera saker, känner sig inte bekväm i rollen att bara vara med i ett par dagar och sedan släppa allt. Musik och texter måste komma inifrån och inte på grund av något utifrån, menar Silvana Imam. Men efter ett tag, bland annat efter att hon sett och hört Lash inskickade video, tog hon sig ändå an coach-rollen.

- Vi har hittat en dynamik där jag kan vara ett stöd och leda vägen för att Lash ska hitta drivkraften att köra på själva. Det kommer de absolut att göra, säger Silvana Imam.

FAKTA: NÄSTA NIVÅ

Vad: En tävling där nya hiphop-talanger vaskas fram och de fyra bästa paras ihop med etablerade svenska stjärnor för fortsatt samarbete.

Vilka: Årets coacher är Silvana Imam, Sebbe Straxx, Ison & Fille, Gnucci och Adam Tensta

Var: Vinnarna drar till Paris för inspelningar men också coachning i hur man som artist gör sig hörd i en musikvärld som kontinuerligt ändrar förutsättningarna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.