Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Signe Strålin.

Signe Strålin vann Sveriges yngsta mästerkock i TV4

I en jämn kamp tog 12-åriga Signe Strålin hem segern i Sveriges yngsta mästerkock. Framöver vill hon bli tv-kock, skådespelare ... eller statsminister.

Finalen i den andra säsongen av Sveriges yngsta mästerkock blev en jämn historia. Till slut stod det mellan Signe Strålin från Botkyrka och Felix Lindström från Stockholm.

De fick först tillaga Mat-Tinas rätt Vårig kalventrecôte, sedan avslutades det hela med en trerätters meny. När poängen delades ut skilde det bara två ynka poäng mellan ettan och tvåan.

LÄS MER: Se minikocken sätta dit Mannerström

När GP ringer upp vinnaren Signe Strålin laddar hon som bäst för att kolla på finalprogrammet tillsammans med familj och vänner. Hon berättar att det känns lite avlägset att fira en seger som hon tog för ett halvår sedan, när programmet spelades in.

Vad var din första tanke när du vann?
- Alltså det första jag tänkte var "hjälp vad många följare jag kommer få på Instagram", haha! Sen kunde jag knappt tänka för jag blev så otroligt glad.

Du grät när de skulle intervjua dig efteråt?
- Ja, men jag har gråtit i typ varje program och de har inte tagit med det, men så tog de med det på slutet. Det var ju typiskt.

Vilka har känt till segern?
- Familjen, mormor, farmor och min bästa BFF Rut. Mamma har råkat försäga sig att jag "gick långt" men inte värre än så.

Hur har det gått för dig att hålla tyst?
- Jag får frågan femtio gånger om dagen, så jag har utvecklat ett litet poker face.

Hur nervös var finalen?
- Det var nervöst när de skulle smaka, men annars var det mest så otroligt roligt.

Berätta om maten du lagade!
- Det som gick lite sämre för mig var Tinas rätt, jag fick inte så jättebra poäng där. Men min dessert gick jättebra och jag är glad att Leif tyckte att min laxtartar var bland de godaste han ätit.

Gjorde du något misstag?
- Jag hade glömt både salt och socker i mina picklade grönsaker och citronsåsen skar sig två gånger, då fick jag göra något annat och det tyckte inte Marcus var så jättelyckat. Men man lär sig av sina misstag.

Varför ville du vara med i programmet?
- Jag tycker om skådespeleri, så jag sökte egentligen mest för att jag ville vara med i tv. Sedan när jag hade gått vidare från audition ställde jag mig i köket tre timmar om dagen och tränade.

Varför vann du, tror du?
- Jag vet inte! De tyckte väl att det var gott och jag utvecklades mycket, för jag kunde typ ingenting från början.

Ge mig ditt bästa sommarrecept!
- Jag tycker lemonad är så otroligt gott och om man gör frusen rosa lemonad blir det superläckert. Man tar en bunke med rosa lemonad, ställer i frysen och rör om en gång i timmen så blir det lite slushaktigt.

Hur får man den rosa?
- Du skalar och klyftar rödbetor som du lägger i och rör om med, tills färgen är den rätta, sen tar man upp dem igen.

Är du sugen på att jobba med mat framöver?
- I så fall som tv-kock, för jag älskar att vara framför kameran. Annars vill jag bli skådespelare och musikalartist. Om inte det går så vill jag också bli statsminister, mäklare eller kontorschef. Jag har så många drömmar!