Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Siewert Öholms farväl på Facebook

Förra veckan fick Siewert Öholm, 77, ett positivt besked om cancern som han kämpat mot i flera år. Men det beskedet visade sig vara fel. – Det är bara nedräkning, det är ingeting mer att göra, säger hustrun Gitten Bolin Öholm till Nöjesbladet inatt.

Journalisten, tv-profilen och debattören Siewert Öholm fick diagnosen cancer i levern första gången 2013 och friskförklarades. Men sjukdomen har kommit tillbaka och plötsligt förvärrats, skriver Nöjesbladet. Familjen har nu samlats på sjukhuset och vakar över honom. 

– Beskedet innan har varit helt fel. På måndagskvällen nåddes vi av att det var försent med behandling och att cancern i levern var fullt utvecklad. Det är bara nedräkning, det är ingenting mer att göra. Det var chockartat: sorg och gråt. De har gjort vad de har kunnat. Vi får hoppas att han har timmarna till morgonen, sa Gitten Bolin Öholm, 54, hans hustru sedan nio år tillbaka, till Nöjesbladet i natt.

Hon berättar vidare för tidningen att Siewert Öholm främst sover men att han har haft ett par vakna perioder under veckan. 

Då passade han på att skriva ett farväl på sin Facebooksida, skriver Aftonbladet. 

”Hej vänner! Jag håller på att avsluta mitt fb-konto, och jag ser att mitt liv håller på att rinna ut. Jag är inte rädd, jag vet vad jag tror på, jag är trygg. Jag tror heller inte att Gud, när vi möts, behöver kommunicera genom Facebook. Tack vänner och följare”.

Siewert Öholm var tidigare programledare för bland annat SVT:s "Kvällsöppet" och "Svar direkt".