Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

”Sex and the city”-stjärnan på svensk mark – hånar Trump

"Landade säkert i fridfulla Sverige till ett välkomnande Ingmar Bergman-foto i bagageutlämningen. Vilken värld!”

Donald Trumps uttalande om Sverige har skapat svallvågor av hånfulla kommentarer mot den amerikanska presidenten, inte minst i kändisvärlden. Kim Cattrall, känd som Samantha Jones i ”Sex and the city” är just nu på tillfälligt besök i Sverige – något hon skrivit om i sociala medier.

Läs mer: Carl Bildt: "Vad har han rökt?"

"Landade säkert i fridfulla Sverige till ett välkomnande Ingmar Bergman-foto i bagageutlämningen. Vilken värld!”, står det i en av hennes Instagram-poster och på Twitter skriver hon syrligt att ”inte en varelse stirrade. Inte ens en mus” följt av hasttaggen # fakeyfakenews.

 

Arrived safely in peaceful Sweden to a welcoming Ingmar Bergman photo in baggage claim. What a world!

Ett inlägg delat av Kim Cattrall (@kimcattrall)

Harry Potter-författaren refererar till räddningsinsats av häst

Och Kim Cattrall är inte den enda som kommenterat Trumps utspel. Kändisar som George Takei och Harry Potter-författaren J.K Rowling hånar presidenten flitigt på Twitter. Star Trek-skådisen George Takei twittrar ”Je suis Sweden” och J.K Rowling använder hastaggen #MakeBiscuitdryagain – en känga som som syftar på en häst som räddats ur en brunn.

Även de svenska kändisarna har reagerat. Författaren Camilla Läckberg har skärmdumpat Chelsea Clintons tweet och schlagerstjärnan skriver ”Oklart vad Trump menar när han pratar om "vad som hände i Sverige igår kväll". Troligtvis att the Foo inte gick direkt till Friends”.

Tog upp Sverige i ett tal

Det var natten till söndagen som USA:s president Donald Trump gjorde ett omstritt uttalande om Sverige under ett tal till sina supportrar.
– Vi måste hålla vårt land säkert. Se på vad som hänt i Tyskland, se vad som hände i går kväll i Sverige. Sverige? Det kunde ni inte tro va? sade han samtidigt som han radade upp terrorattacker i Europa förra året. I efterhand har Trump förklarat sitt uttalande med att det var något han såg på ett inslag hos Fox News där den omstridda nyhetskanalen diskuterade immigrationen till Sverige.

Men det är inte bara nöjeskändisar som hånat Trump. Före detta statsministern och utrikesministern Carl Bildt frågade sig på Twitter vad presidenten ”har rökt”.