Selma spelas in i Göteborg

ANNONS
|

I tv-studion i Jonsereds gamla fabriker har sicilianska miljöer från 1895 byggts upp. Tidstypiska kläder, peruker, en uteservering badande i gyllene fuskljus och två sjungande kanariefåglar i en bur skapar en tidsbubbla.

Mitt i alltihop sitter Helena Bergström i lång blå kjol, vit blus och hår uppsatt i en mjuk knut på huvudet. Hon gör huvudrollen som Selma Lagerlöf och känner stor respekt inför uppgiften.

- Allt är så gediget genomfört: kläder, regi, scenografi. Det är väldigt bra att SVT gör sådant här och otroligt hedrande att få vara med på båten, säger Helena Bergström mellan två tagningar.

ANNONS

Miniserien kommer att handla om två avgörande dygn i Lagerlöfs liv, det första på Sicilien 1895 och det andra i Stockholm 1909, då hon som första kvinna någonsin ska ta emot Nobelpriset i litteratur.

Merparten spelas in i Göteborg med omnejd under sju inspelningsveckor. Just nu avrundas inspelningarna i tv-studion i Jonsered, sedan följer ett par veckor på börsen i Göteborg.

Därefter spelas scener på Tjolöholms slott in, där Selma bland annat ska möta August Strindberg (Göran Stangertz). Den sista inspelningsveckan förläggs till Mallorca, där utomhusscenerna på "Sicilien" ska tas.

Selma
Manus:
Regi:
Med:
Spelas in:
Visas:
ANNONS