Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/35

Selfie-orgien på Torontos filmfestival

Fansen trängs för att få en bild sig själv med stjärnorna.

Toronto filmfestival snurrar på för fullt. Den prestigefyllda filmfesten öppnades med svenska Borg, som på den engelskspråkiga marknaden heter Borg vs McEnroe men det finns fler uppmärksammande svenskar på plats. 

Göteborgska superstjärnan Alicia Vikander är i Toronto för att marknadsföra filmen Euforia som har världspremiär på festivalen. Filmen är regisserad av Lisa Langseth och får premiär hemma i Sverige under 2018.

"En engagerad publik"

- Det är en häftig upplevelse och särskilt när jag kände att filmen landade och det var väldigt fina reaktioner efteråt. Det är också en väldigt engagerad publik på den här festivalen. Det är fantastiskt att vi får ha premiären här, säger Vikander till TT.

Alicia Vikander var förstås eftertraktad av alla de fans som samlas vid kravallstaketet i samband med premiärer och fester. Det gäller att vara beredd på att köa länge för att få komma nära stjärnorna som i sin tur mer än gärna tycks vilja ställa upp på selfies med fansen. När man tidigare bara gled förbi, kanske skrev några autografer, och enbart lät sig plåtas av de ackrediterade fotograferna har nu stjärnorna ändrat beteende och därmed kan alla som är på plats kalla sig för kändisfotograf.

För skådespelarna, regissörerna och artisterna är det förstås dessutom minst lika viktigt att synas i Instagram-flöden som på de traditionella tidningssidorna. Vilket i sin tur kräver att man interagerar med fansen på ett annat sätt än tidigare.

Tränger ihop sig med fansen

Så George Clooney, Ben Stiller och Angelina Jolie var bara några av alla de skådespelare och artister som glatt trängde ihop sig med publiken för att bilder.

Torontos filmfestival pågår till och med den 17 september.