Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Selena Gomez: "Folk dömer mig snabbt"

En barnstjärna som växer upp framför kameran. Selena Gomez har allas ögon på sig - och hon kämpar för att hålla sitt privatliv intakt.

Inga frågor om kändisvänner. Inga privata eller personliga frågor och för guds skull: säg ingenting om Justin Bieber. Reglerna för att intervjua Selena Gomez är många. Som superstjärna och före detta flickvän till kanadensiske popprinsen Bieber är Selena Gomez van vid att varje steg hon tar synas.

-Det finns fortfarande saker om mig som folk inte vet, och det är skönt. Folk känner till alla de uppenbara grejerna och jag delar med mig lite om vad som händer i mitt liv i intervjuer eller när jag pratar med mina fans. Men jag känner att jag har en bra balans, att jag har ett privatliv, säger hon när TT träffar henne i hennes loge innan spelningen på Fryshuset i Stockholm.

Hemlighetsfull

Hon är noga med att aldrig berätta något som hon skulle ångra i efterhand.

-Det finns ingen poäng med att avslöja för andra människor det sanna djupet av vad som händer i mitt liv och hur jag känner mig. Jag måste behålla något för mig själv, annars blir jag galen.

Tio år gammal fick Selena Gomez sin första roll, som Gianna i det amerikanska barnprogrammet "Barney & friends". När hon upptäcktes av Disney Channel fortsatte rollerna att rulla in. I dag, 21 år gammal, har hon medverkat i ett trettiotal filmer och tv-serier.

Vuxnare roll

Med Harmony Korine-regisserade "Spring breakers" som hade premiär tidigare i år fick Selena Gomez sin första lite mer vuxna roll. Filmen är en knark- och sextät berättelse om ett gäng uttråkade tonåringar som finansierar sitt festande med att råna en restaurang.

När Selena Gomez tackade ja till rollen blev hon varnad för att filmen skulle skrämma bort hennes gamla fans.

-Jag har blivit äldre tillsammans med mina fans. Jag försöker vara ärlig mot dem. När jag började göra "Spring breakers" och annat som avviker från det jag gjort innan, så förklarade jag det och fansen förstod, säger hon.

För att klara övergången från Disneystjärna balanserar hon mellan att ge fansen och omvärlden vad de vill ha utan att samtidigt vara för privat.

-Jag försöker växa upp samtidigt som varje liten sak jag gör granskas. Det är väldigt irriterande, för jag är inte perfekt och jag gör misstag. Folk är så snabba på att döma mig utan att veta hur saker och ting egentligen ligger till.