Sean ”Diddy” Combs ses misshandla flickvän i video

Bilder från en övervakningskamera visar hur Sean ”Diddy” Combs slår och sparkar sin dåvarande flickvän Cassie Ventura på ett hotell 2016. Videon har läckts till CNN – men tros inte räcka för ett åtal.

ANNONS
|

Sean ”Diddy” Combs, som är en av de mest inflytelserika personerna i amerikansk musikindustri, och sångerskan Cassie Ventura var ett par mellan 2007 och 2018. När de träffades var Ventura 19 år och Combs 37 år.

I november 2023 lämnade Ventura in en stämning mot Combs i New York. Hon hävdade då att han under deras relation utsatt henne för ”misshandel, våld och trafficking”. Parterna förlikade kort efter att stämningen lämnats in.

Nu har alltså CNN fått tag på övervakningsfilmer från ett hotell i Los Angeles där paret bodde 2016. På bilderna ses Ventura lämna parets rum och gå ut korridoren mot hotellets hiss. Combs kommer efter, drar ner henne på marken och sparkar på Ventura när hon ligger ner.

ANNONS

Enligt CNN ska Sean Combs ha betalat hotellet 50 000 dollar för videon.

De grova scenerna stämmer överens med utsagor Ventura gjorde i sin stämningsansökan 2023. Trots detta lär hon inte kunna använda dem som bevis i ett brottmål. I Kalifornien är preskriberingstiden för misshandel nämligen ett till tre år.

De ligger flera civilrättsliga mål mot Combs i New York om bland annat sexualbrott och trafficking, och rapmogulens hem i Kalifornien och Florida har genomsökts av polis.

Själv förnekar Combs alla anklagelser.

LÄS MER:"Diddy" anklagas för övergrepp på nytt

LÄS MER:Razzia mot Diddys egendomar

LÄS MER:Diddy vill att anklagelser om våldtäkt avfärdas

Anmäl dig till Johan Hiltons nyhetsbrev

GP:s kulturchef Johan Hilton tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS