Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/15

Se mingelbilderna från balen på operan

Under torsdagskvällen genomfördes årets upplaga av Trettondagsbalen på Göteborgsoperan. - Det var helt smockfullt, inte en plats fanns kvar. Folk har bokat sedan november, säger Lisa Iverstam, presskontakt på Göteborgsoperan.

Under torsdagskvällen var det återigen dags för den traditionsenliga trettondagskonserten med bal på Göteborgsoperan. Över 1000 gäster i alla åldrar väntas besöka under kvällen.

- Jag har nog aldrig tidigare sett så här många gäster. Vi har varit igång varje år sedan 1995 med undantag för ett år så det verkar finnas ett behov av trettondagsbal i Göteborg, säger Lisa Iverstam, presskontakt på Göteborgsoperan när de första gästerna har börjat trilla in.

Från klockan 18 har det varit välkomstmingel och GP har varit på plats och fotograferar under kvällen.

- Först är det konsert med hyllning till Wien. Därefter förvandlas hela stora scenen till ett stort balgolv, säger Lisa Iverstam.

Åldern bland besökarna är blandade, berättar Lisa Iverstam.

- Allt från tonåringar till 90-åringar är på plats vilket är kul att se, säger Lisa Iverstam.

Tidigare under dagen har det serverats middag som bland annat bestått av Terrin på confiterat anklår med päron-brunoise. Man har även haft kurser i vals och andra danser. Det hela är ett populärt inslag, berättar Lisa Iverstam.

- Det har varit aktiviteter nästan hela dagen och så här mycket folk har vi aldrig tidigare haft, säger Lisa Iverstam.