Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Se första klippet från nya "Game of Thrones"

Jon Snow, Daenerys och Tyrion är snart tillbaka. Sjunde säsongen av "Game of Thrones" har premiär i sommar men redan nu har vi fått ett första smakprov.

Vintern är faktiskt snart här. HBO:s succéserie "Game of Thrones" är snart tillbaka och nu har till sist det första ordentliga klippet från sjunde säsongen landat. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Sjunde säsongen har premiär 16 juli och blir den näst sista av GRR Martins brutala fantasyserie. Till skillnad mot tidigare säsonger blir dock sjunde endast åtta avsnitt lång. 

LÄS MER: Game of thrones-stjärnan Neil Fingleton död

Här ovan kan du se klippet, med titeln "Long Walk". Precis som slutet på förra säsongen antydde så kommer den slutgiltiga konflikten påbörjas, då samtliga stora karaktärer befinner sig eller är på väg mot Westeros. Och ovanför den enorma muren i norr är de ondskefulla White Walkers till sist på väg.

Senare än vanligt

Den sjunde säsongen har premiär senare än vanligt, framförallt på grund av att inspelningen flyttats fram för att filma i snöigare landskap, eftersom vintern till sist har kommit i "Game of Thrones". 

LÄS MER: Så ska Game of Thrones ta allt till nästa nivå

Säsong åtta har premiär 2018 och avslutar då berättelsen om Jon Snow, Daenerys, Tyrion och alla de andra. Trots enorma tittarsiffror så har seriens skapare David Benioff och Dan Weiss under en längre tid slagit fast att den åttonde säsongen ska bli den sista.

- Jag skulle gärna ta tio till säsonger. Men vi följer deras initiativ för vad de tror är det bästa formatet av serien, berättade tidigare HBO:s programchef Casey Bloys under en presskonferens.