Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Se DiCaprios starka brandtal om klimathotet

The Revenant-stjärnan tog tillfället i akt att prata om miljöfrågan när han mottog sin efterlängtade Oscarsstatyett på måndagsmorgonen.

Det var spänning i luften när Leonardo DiCaprio ropades ut som vinnare i kategorin Bästa manliga huvudroll på 2016 års Oscarsgala. Efter att ha varit nominerad sex gånger fick han äntligen det erkännande han väntat på.

LÄS OCKSÅ: Efter 23 år – här vinner DiCaprio sin första Oscar

Efter att ha tackat sina närmaste använde skådespelaren sin tid till att prata om klimathotet. Leonardo DiCaprio är känd för sitt miljöengagemang och har redan fått mycket hyllningar för sitt starka tal i sociala medier.

Han vände sig också till ursprungsbefolkningen och till de utsatta människorna som drabbas hårdast av klimatförändringarna. I talet uppmanade han folk att stötta de ledare i världen som inte går i företagens ledband utan står upp för miljön.

LÄS OCKSÅ: Alicia Vikander vann en Oscar – se hennes känslosamma tack

Ur talet:

”Klimatförändringen är på riktigt. Det händer just nu. Det är det mest akuta hotet för hela vår art. Vi måste jobba kollektivt tillsammans och sluta prokastrinera. Vi måste stötta ledare runtom i världen som inte pratar för de stora företagen, utan som står upp för humanitet, för ursprungsbefolkningen världen över, för de miljarder människor som är underpriviligierade och som kommer påverkas mest av detta, för våra barns barn och för de människor där ute vars röster har dränkts av giriga politiker.”

LÄS OCKSÅ: Se Chris Rocks giftiga tacktal

”Jag tackar er alla för detta fantastiska pris i kväll. Låt oss inte ta planeten för givet. Jag tar inte den här kvällen för givet.”