Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/5

Se Bill Skarsgård som fasansfull clown

Första trailern till nyversionen av Stephen Kings "Det" har landat. Och i rollen som den fasansfulla monsterclownen Pennywise ser vi Guldbaggenominerade Bill Skarsgård.

I höst återvänder den fasansfulla clownen från Stephen Kings skräckhistoria "Det". Den här gången är det svenske Bill Skarsgård som kliver in i rollen som den mardrömsframkallande clownen. 

 "Det" handlar om sju barn som terroriseras av ett uråldrigt monster, som alltför ofta tar formen av en skräckinjagande clown. Berättelsen har blivit kultförklarad, tack vare både Kings bok från 1987 och en miniserie från 1990 med Tim Curry i rollen som Pennywise. Nu är det alltså dags för en nyversion i form av en regelrätt biofilm.

Första filmen av två

"It: Part 1 – The Losers' Club", som filmens engelska titel är, blir den första av två skräckfilmer och bakom rodret står "Mama"-regissören Andrés Muschietti. En uppföljare, som tar vid ett par årtionden senare (precis som i boken alltså) är under utveckling, men än så länge finns inget spikat släppdatum för den. 

LÄS MER: 17 böcker som blir film 2017

Guldbaggenominerade Bill Skarsgård har de senaste åren tagit steget alltmer mot Hollywood, med tv-serien "Hemlock Grove" och science fiction-filmen "Divergent: Allegiant" bakom sig. Och nu är det alltså dags för honom sminka sig vit och röd och jaga barn i kloakerna.

Bland de yngre skådespelarna ser vi bland annat Jaeden Lieberher, mest känd från "Book of Henry" och tv-serien "Masters of Sex", Finn Wolfhard från Netflix-succén "Stranger Things" och Megan Charpentier från "Mama". 

"It: Part 1 – The Losers' Club" har svensk biopremiär 8 september i Sverige. Här kan du se den första trailern:

Inbäddningskod