Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Schymans kritik mot Paolo Roberto

Paolo Roberto publicerade ett Instagram-inlägg där det står att bröst är beviset på att män kan fokusera på två saker samtidigt. - Rent ut sagt förjävligt, säger Gudrun Schyman, som tycker att inlägget är ren sexism.

Det var under sändningen av Kanal 5-programmet Breaking News med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, som Feministiskt initiativs talesperson Gudrun Schyman bjöds in. Detta med anledning av Internationella kvinnodagen. 

Fick nästan 4 000 gillningar

I avsnittet passade programledarna på att visa upp en bild från programledaren och förre detta boxaren Paolo Robertos Instagram. I inlägget står det "Boobs prove that men can focus on two things at once". Inlägget har fått närmare 4 000 gillningar och många uppskattande kommentarer från personer som haft roligt åt inlägget.

"Det är sexism"

Men Gudrun Schyman håller inte med, och sparade inte på kritiken mot Paolo Roberto.

- Det är sexism. Det är precis vad det är. Det är ju rent ut sagt förjävligt att man lägger ut en sådan grej, säger hon i Breaking News.

Paolo Roberto inte berörd

Gudrun Schyman säger vidare att det är ännu värre om andra män skrattar åt inlägget. Paolo Roberto verkar dock föga mottaglig för kritiken.

- Det känns tryggt att ni fokuserar på de viktiga sakerna i världen! Så drunkna inte er lilla mediedamm Gudrun, Breaking News och Nöjesbladet", säger han till Aftonbladet.