Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henrik Schyffert.

Schyffert sparkade E-type

Kvällens avsnitt av SVT:s Retro handlar om 90-tals programmet ZTV där profiler som Josefin Craaford och Kristian Luuk började sina programledarkarriärer. Där anställdes också en 23:årig Henrik Schyffert som chef, och började med att ge E-type sparken.

– Jag kom dagen efter, alla mina saker låg i flyttkartonger utanför mitt skrivbord. Då hade jag fått sparken, säger Martin ”E-type” Eriksson i kvällens Retro-avsnitt som Aftonbladet har fått se i förväg.

– Han var ju ganska ung också, det är så jävla likt Kinnevik att sätta en 23-åring som chef. Sedan gick ju kanalen åt helvete också, säger E-type till tidningen och berättar att han aldrig fick en förklaring till varför han fick sparken.

23-årige Henrik Schyffert hade arbetat på P3, SVT och MTV men var ovan som chef och började helt enkelt med att avskeda flera av kanalens profiler. Först ut var E-type och senare fick även Josefin Craaford sparken.

– Jag hade sett chefer på tv och de sparkar folk, så jag tänkte att det var det man skulle göra, säger Henrik Schyffert till Aftonbladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.