Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/7

Schulman om dottern Penny: "Lätt att döma"

I TV3:s nya tv-serie "Mammor!" får man följa med i sketcher om föräldralivet. Två av skådespelarna är Anitha Schulman och dottern Penny Schulman: "Hon gör det hon är bra på och har talang för."

Förra hösten visade TV3 ett pilotavsnitt av tv-serien "Mammor!". Nu till hösten får den en hel säsong. I rollerna syns bland andra Julia Dufvenius, Anitha Schulman, Anja Lundqvist och Ulrika Ellemark.

- Det är en humorserie om föräldraskapet, tjejmiddagshumor. Vi dryftar många av de ämnen som man pratar om på tjejmiddagen, säger Anitha Schulman som sedan tidigare både bloggar och poddar om livet som mamma.

"Mammor!" har inspirerats av humor från bland annat "Reuter och Skoog", men även amerikanska förebilder som komikern Amy Schumer.

- Det är nog ganska grov humor. Vi skämtar om allt från kvinnlig porrsurfning, till Bolibompa-sex. Vi är ganska skoningslösa.

Spelar mot dottern Penny

I tv-serien spelar hennes 5-åriga dotter Penny Schulman karaktären "Den lilla golarn på förskolan".

- Hon är den som berättar att tomten är din pappa som är utklädd och att det inte finns någon tandfé. Hon skvallrar om hemliga saker och berättar sanningen om alla vita lögner man försöker dra.

Anitha Schulman menar att det på många sätt är enklare att skådespela mot sitt eget barn.

- Du slipper hela uppstartsbacken av att man ska låtsas vara mamman. Det är mycket lättare att prata och skådespela med sitt eget barn.

Blir provocerad

För många är Penny Schulman ett känt ansikte. I somras släppte hon singeln "Tjejer är bäst". Hon har ett eget Twitter-konto och syns flitigt i sociala medier.

LÄS MER: Calle Schulman med dotter näthatades

Hur ställer du dig till den typen av publicitet?

- Det är en konstig fråga på ett sätt, men samtidigt jättelogisk. Folk pratar hela tiden om sociala medier som att det skulle försvinna imorgon. Men det här är den nya tiden. Vi är några av de första som gjort ett eget konto till vårt barn, men absolut inte det sista, säger hon och fortsätter;

- Frans släppte "Zlatan-låten" och då är det så himla gulligt och härligt. Men så fort det är en liten tjej så är det helt plötsligt exponerande och farligt. Jag kan inte låta bli att bli lite provocerad. Hon gör inget konstigare än en kille som är bra på fotboll. Hon gör det hon är bra på och har talang för.

Vissa föräldrar vill inte att barnen ska synas i sociala medier?

- Alla får göra precis som de vill. Men det är lätt att döma mig som gör det. Det är ett personligt val jag gör. Och det är snarare åt det hållet vi kommer gå. För mig blir det "bakåtsträveri". Vi gräms ständigt över något nytt. Men i slutändan har vi märkt att det inte blivit så farligt som vi trodde. 

"Mammor!" har premiär tisdag den 25 oktober klockan 22.00 i TV3.