Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Viktor och Samir fick fart på Allsångspubliken under kvällens "Allsång på Skansen".

Schlagerspäckad "Allsång på Skansen"

Internationella popstjärnor, energiska danskungar och en svensk sångare av rang fick publiken att jubla, när säsongens sjätte "Allsång på Skansen" spred glädje i sommarluften.

Sollidenscenen i Stockholm badade i solsken när juli månads sista kväll bjöd på en fullspäckad "Allsång på Skansen". Kvällens program innehöll allt från svensk musikexport i världsklass till en rejäl dos schlager.

Först ut var nämligen Samir och Viktor med melodifestivalbidraget "Shuffla".

- Jag trodde aldrig i mitt liv att vi skulle komma hit, men nu är vi här, sade Viktor Frisk som tillsammans med Samir och ett dansant gäng shufflande barn kickade i gång kvällens föreställning med härlig energi.

Svenskt stjärnskott

Näst på tur att grabba mikrofonen var Tove Styrke. Sedan förra gången artisten stod på Sollidenscenen har hon skördat internationella framgångar med plattan "Sway" och turnerat jorden runt med ingen mindre än Katy Perry. Inte illa för Umebon som charmade Allsångspubliken med två egna låtar.

Därefter blev det humoristiska toner när duon Emma Peters och Hanna Dorsin, kända från komikergänget Grotesco, hyllade den legendariska komikern Hasse Alfredson med en välkoordinerad medley.

Allsångsdebuterade gjorde även r'n'b-sångerskan Blen, som trots eventuella premiärnerver satte varje ton som lovade en stark musikalisk framtid.

Mannen med rösten

Tommy Körberg har i årtionden figurerat flitigt på Allsångsscenen. Den nyss fyllda 70-åriga stjärnan hyllades fyrfaldigt av publiken innan han tolkade Ted Gärdestads klassiker "Himlen är oskyldigt blå", i vars uppkomst han själv var delaktig:

- Det var jag som fick Kenneth Gärdestad att göra en svensk version på den. Den hette "Blue virgin isles" i originalet. Det var efter det som det började hända grejer i låtarna. Så jag tänkte att jag skulle göra det som en hyllning till Ted, har Körberg tidigare berättat för TT.

Sagt och gjort. Därefter blev det andra puckar när programledaren Sanna Nielsen stajlade om Körberg, försåg honom med läppstift och örhängen innan han framförde en känsloladdad version av låten "Som att bevisa att änglar finns".

Men vips så ändrades tongångarna igen när årets vinnare av Eurovision Song Contest – Netta – klev på scenen och rev av sin kacklande succélåt "Toy". Schlagervibbarna fortsatte löpa likt en röd tråd genom programmet som avrundandes med After Darks frontfigur Christer Lindarw och melodifestivalbidraget "La dolce vita".