Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Scarlett slipper gärna vara snygg

-Jag ville aldrig bli en sexsymbol.

Det hävdar Scarlett Johansson som visar musklerna i nya superhjältefilmen "The avengers".

Scarlett Johansson tycker det känns befriande att slippa spela sexig blondin i "The avengers".

-Jag ville aldrig bli en sexsymbol. Jag ville bli en karaktärsskådespelare. Men jag antar det lätt blir så att tjejer hamnar i snygghetsfacket, konstaterar Scarlett Johansson som fick sitt stora genombrott i "Lost in translation", som Oscarsnominerades 2004.

Äldre

Men det hjälper att bli äldre, säger hon.

-Även om jag bara är 27 har jag varit med så länge att folk tror att jag är 45. Oavsett vad det beror på verkar det som om jag får mer komplexa roller nu. Jag är klar med rookiefasen, liksom. Jag är tacksam för den delen av min karriär, men jag är glad att den är över, säger Scarlett Johansson.

Toppmöte

"The avengers", som hade Sverigepremiär i fredag är som ett veritabelt toppmöte med superhjältar.

Scarlett Johansson spelar Natasha Romanoff, även känd som Black Widow, en kvinna med skinn på näsan i organisationen SHIELD som mobiliserar superhjältarna Iron Man, Thor, Captain America och Hulken mot ondskans makter som hotar jordens existens.

Det var så många stjärnor och superhjältar på samma gång att det var svårt att få koll på vad som egentligen hände under inspelningen, säger Scarlett Johansson.

-Enda gången vi fick en känsla för hur stort det var, var scenen där vi stred sida vid sida. Då blev det som en ahaupplevelse.

Legofigurer

Scarlett Johansson har ännu inte gjort klart med en uppföljare till "The avengers", men hon är sugen.

-Vi blev ju Legofigurer, vilket är det bästa som hänt hittills.

Det är filmbolaget och personerna bakom serieförlaget Marvel som bestämmer. Och biopubliken måste säga sitt.

-Så om fansen gillar det här, får du se mer av oss.

För Scarlett Johansson tycker om sin rollfigur, Black Widow.

-Skälet till att de flesta filmer med kvinnliga superhjältar inte har gått så bra är ett de helt enkelt inte varit tillräckligt bra. Här har vi nästan bortsett från att hon är kvinna. -Hon poserar inte med håret fladdrande i vinden medan hon slåss. Hon smutsar ner sig rejält. Det gillar jag.