Sarah Klang är Göteborgs nya stjärnskott

Det börjar röra på sig för Sarah Klang, 24, från Göteborg. Snart släpper hon sin andra singel och pendlar mellan dagisjobb i Stockholm och spelningar i Göteborg.

ANNONS
|

"Jag avgudar hennes röst" skriver en beundrare om Youtube-videon till Sarah Klangs melankoliska debutsingel Sleep. Musikbloggen The Revue blev också helt till sig och jämförde henne med både Patsy Cline, Adele och Laura Pergolizzi, mer känd som LP.

Själv har Sarah Klang fullt upp att klara vardagen, om man får tro henne själv.

- Det suger verkligen att åka tåg och spårvagn och bära på saker, suckar hon sedan hon parkerat sig och gitarren vid ett kafébord nära Järntorget.

- Jag är så himla oorganiserad och slarvig och dålig på att fixa med tider och biljetter. Jag skulle behöva en assistent.

ANNONS

Du var väldigt god tid till intervjun?

- Ja, men jag var FÖR tidig, säkert 25 minuter. Och jag ser så slarvig ut när jag är på väg till grejer. Jag skulle vilja vara som Nina Persson, hon verkar så sval. Fast hon får säkert åka taxi.

Om ni undrar så skojar Sarah Klang. Fast ändå inte helt och hållet. Drömmen om att åtminstone kunna leva på musiken finns där.

- Självklart, annars hade jag inte gjort den här satsningen jag gör nu, då hade jag nog försökt ta mig samman och plugga, men det är det här jag vill göra, jag tänker att då får man ha några ... oklara år.

- Det är klart jag ibland tänker "vad håller jag på med?", när kompisar snart har pluggat klart på universitetet. Sedan har vi en spelning och kommer på hur bra det känns.

Det har gått bra det här året. I december släpper hon sin andra singel Strangers på ett litet göteborgskt indiebolag och hon har några spelningar inbokade, nästa gång blir det på Folkteatern 17 december.

Samtidigt har hon flyttat från Göteborg till Stockholm, för musiken skull.

Har det gett resultat?

- Nej, för jag har haft alla spelningar i Göteborg. I princip har jag flyttat till Stockholm för att jobba halvtid på dagis, haha. Men jag var också lite trött på Göteborg.

ANNONS

Rösten är hennes instrument och hon "kan bara fem ackord" på gitarren. På scenen har hon endast med sig organisten Jens Randrup, men på skiva bygger producenten upp ett större sound.

Berätta om din kommande låt Strangers!

- Den har lite mer fart i sig än Sleep, men man kommer att känna igen mig. Den handlar om när man träffar ett ex, typ.

Som i Tomas Ledins En del av mitt hjärta?

- Verkligen! Det är den låten, fast på engelska och gömd i ett pretentiöst countrysound.

Sarah Klang

Fullständigt namn: Sarah Linnea Nova Klang.

Ålder: 24.

Bor: Stockholm, Hägerstensåsen.

Familj: Pojkvän och katt.

Spelar med: Jens Randrup, organist.

Lyssnar på: Daniel Norgren, Kevin Morby, Barbara Streisand och Bruce Springsteen.

ANNONS