Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sarah Dawn Finer redo för julafton

Sångerskan Sarah Dawn Finer är den yngsta julvärden någonsin i SVT. När hon firar jul i tv-rutan blir det en del musik men också personliga julberättelser.Jag ska försöka att på mitt sätt prata om att vi alla firar jul på vårt lilla sätt. Det blir små historier om det jag har upplevt, om min barndom och mina jular.

Det är en stressad Sarah Dawn Finer som TT Spektra talar med två dagar före julafton. Samma kväll ger hon den sista föreställningen av julshowen "Happy holidays". Därefter pustar hon ut en dag innan det är dags att gå in i tv-studion för att fira jul med svenska folket.

-Det är väldigt häftigt, men också läskigt. Det känns som att jag axlar något slags ansvar som jag inte vill misslyckas med. Det är ett hedersuppdrag, säger Sarah Dawn Finer.

Livemusik

När hon presenterades som julvärd i november sade hon att ambitionen är att alla ska känna sig välkomna, även de som inte har någon att fira jul med. Den ambitionen delar hon förmodligen med de flesta av sina elva föregångare, men något som sticker ut i år är att hon inte är helt ensam i tv-studion. Sångerskans värdskap präglas av musik och tillsammans med musiker och en än så länge hemlig gästartist ska hon framföra tre julsånger live.

-Det är ju musiken som är min grej. Det är stort för mig att sjunga låtar i tv på julafton som jag har valt för att jag tycker att de är fantastiska och för att jag vill att folk ska beröras av dem precis som jag gjorde under min uppväxt.

Interaktivt

Mer detaljer än så vill Dawn Finer inte avslöja. Men förutom musiken tror hon att hon kommer utmärka sig på ytterligare ett sätt.

-Jag är 31 år. Den yngsta julvärden någonsin. Jag vet inte om det kommer innebära något, men det blir kanske mer interaktivt. Folk kommer kunna se hur jag har det genom Twitter och Instagram och följa med bakom kulisserna på ett annat sätt.

TT Spektra: Vem av de tidigare julvärdarna är din förebild?

-Arne Weise så klart! Det går inte att komma ifrån. Men det musikaliska spelar ju roll för mig så Kalle Moraeus tyckte jag gjorde det jättefint förra året eftersom han också kunde förmedla musik.

TT Spektra: Vad förväntar du dig av julen i år?

-Att det ska bli en jul som jag förhoppningsvis med glädje kommer att minnas i resten av mitt liv.